Сочен унгарски телешки гулаш

18/06/2017
"Толкова хубав, както го правят в Унгария, ще го направим само ние и вие, по тази изпитана рецепта "
Приготвяне40 мин.
Готвене125 мин.
Общо165 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
16 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо791
  • Преглеждания за месеца73
  • Преглеждания за седмицата16
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена16

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете телешкото месо на хапки. Нарежете лука и гъбите на тънки полумесеци. Нарежете чесъна на ситно. Изпечете чушките и ги обелете. Нарежете ги на лентички.

Загрейте олиото в дълбок голям тиган на умерена температура. Добавете гъбите, лука, чесъна, чушките и солта. Разбъркайте и похлупете с капак.

Гответе около 15 минути, като разбърквате периодично до омекване на зеленчуците. Извадете зеленчуците от тигана и запържете месото до покафеняване около 10 минути, като разбърквате.

Извадете месото. Ако има нужда сипете 1-2 с.л олио. Сипете и запържете брашното, червения пипер, кимиона и доматеното пюре.

Добавяйте по малко от бульона, като бъркате, за да не се получат бучки от брашното. Оставете бульона да заври и върнете месото и зеленчуците.

Покрийте с капак и гответе на слаба температура около 1 -1 1/2 ч. При готовност нарежете копъра и сипете в гулаша. Сервирайте гулаша със сварена дълга плоска паста.подобни рецепти тук

5 8
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Албена
Албена
02.07.2017 08:55
Чудесен,превъзходен гулаш!
0
0
Sevdalina Irikova
Sevdalina Irikova
21.06.2017 12:36
Чудесна визия, а за вкусът нямам съмнения! поздрави!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв