Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Телешко месо»Гулаш»Сочен унгарски телешки гулаш

Сочен унгарски телешки гулаш

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k6k7
Сочен унгарски телешки гулаш
Снимка: Нина Иванова Иванова
2 / 4
18/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
125 мин.
Общо
165 мин.
Порции
4
"Толкова хубав, както го правят в Унгария, ще го направим само ние и вие, по тази изпитана рецепта"

Необходими Продукти

  • телешко месо - 400 г (плешка)
  • гъби - 200 г
  • лук - 2 глави големи
  • чушки - 2 бр. червени
  • чесън - 2 скилидки
  • сол - 1/2 ч.л.
  • брашно - 2 с.л. бяло
  • червен пипер - 2 с.л. сладък
  • кимион - 1 ч.л
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • бульон - 3 ч.ч. телешки
  • копър - 3 с.л. нарязан
  • олио - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете телешкото месо на хапки. Нарежете лука и гъбите на тънки полумесеци.

Нарежете чесъна на ситно. Изпечете чушките и ги обелете. Нарежете ги на лентички.

Загрейте олиото в дълбок голям тиган на умерена температура. Добавете гъбите, лука, чесъна, чушките и солта. Разбъркайте и похлупете с капак.

Гответе около 15 минути, като разбърквате периодично до омекване на зеленчуците. Извадете зеленчуците от тигана и запържете месото до покафеняване около 10 минути, като разбърквате.

Извадете месото. Ако има нужда сипете 1-2 с.л олио. Сипете и запържете брашното, червения пипер, кимиона и доматеното пюре.

Добавяйте по малко от бульона, като бъркате, за да не се получат бучки от брашното. Оставете бульона да заври и върнете месото и зеленчуците.

Покрийте с капак и гответе на слаба температура около 1-1 1/2 ч. При готовност нарежете копъра и сипете в гулаша. Сервирайте готовия гулаш със сварена паста по избор.

Сочният унгарски телешки гулаш е много вкусно ястие.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
58
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
За продукти, променете червени чушки на печени червени чушки.
Сега 2ри път трябва да ходя до магазина за да купувам такива. Като пишете рецептата, как мислите ще изпека чушката ако нямам чушкопек? Ама и майстори
22.12.2021 15:38
1
Покажи всички подкоментари
Албена Асенова
Албена Асенова
Чудесен,превъзходен гулаш!
02.07.2017 08:55
Sevdalina Irikova
Sevdalina Irikova
Чудесна визия, а за вкусът нямам съмнения! поздрави!
21.06.2017 12:36
1