Лозови сармички със сирене

18/06/2017
Марияна
отМариянаИноватор5382545483
"Свежи сармички, които ще ви накарат да се влюбите в Българската национална кухня "
Приготвяне60 мин.
Готвене60 мин.
Общо120 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо280
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • домати – ½ ч.ч. нарязани
  • сирене – 1 ч.ч.
  • ориз – 1 ч.ч. водна
  • лук - 1 глава
  • копър – 1 връзка пресен
  • вода – 2 ч.ч.
  • черен пипер
  • червен пипер – 1 ч.л.
  • сол
  • яйца – 2 бр.
  • вода – 1 ч.ч. за заливане
  • олио – 100 мл
  • лозови листа – 50 бр.
  • олио – 5 с.л. за запържване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рецептата е изпробвана и сполучлива. Знам я от майка ми. Стават леки на вкус. Изключително вкусни са.

Почистваме си листата от жилките и дръжките и ги попарваме за кратко в гореща вода. Вадим и ги отцеждаме. Броя сарми зависи от големина на листата.

Почистваме бял ориз - около 1 водна чаша. Измиваме го. Почистваме 1 глава лука и режем на ситно. Слагаме олиото в дълбок тиган и запържваме лука, слагаме и ориза и разбъркваме. Трябва лукът да омекне и оризът да стане прозрачен. Добавяме 2 ч.ч. топла вода и оставяме да поври на ти огън. Овкусяваме със сол.

Прехвърляме готовия в чиста тенджера. Нарязваме на много ситно почистени от кората пресни домати - около 1/2 ч.ч. Използвам пресни, но ако нямате може и от консерва. Натрошаваме сиренето, нужно ни е 1 ч.ч. бяло саламурено.

Слагаме ги в тенджерата. Овкусяваме с черен пипер на вкус. Нарязваме на ситно магданоза и го прибавяме и него. Прибавяме 1 ч.л червен пипер. После слагаме и 2 сурови пресни яйца и разбъркваме всичко много добре с голяма лъжица.

Подготвяме си листата и слагаме от още топлата смес, навиваме стегнати сармички. Слагаме от сместа, захлупваме двете страни и после навиваме като рулца. Подреждаме ги в голяма чиния или друг съд, докато работим. На дъното на тенджерата, в която ще ги варим слагаме 4-5 листа, така че да го покрие. Подреждаме на редове сармичките.

Заливаме ги с 1 ч.ч топла вода и олиото. Захлюпваме отгоре чиния, така че да ги покрие. Варим на ти огън около 30 минути. Сервираме топли.подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар