Кроасани със солена плънка

18/06/2017
"Добре дошли в клуба на Влюбените в кроасаните със солена плънка! Познайте какво ще хапваме днес "
Приготвяне60 мин.
Готвене20 мин.
Общо80 мин.
Порции32 бр.
Сготви+1 точки
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо758
  • Преглеждания за месеца25
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

  • брашно – 500 г
  • прясна мая – 20 г
  • сол – 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • яйца – 1 бр.
  • олио – 5 с.л.
  • прясно мляко – 120 мл
  • вода – 120 мл
  • масло – 125 г за намазване
  • плънка
  • шунка – 70 г
  • крема сирене – 120 г
  • белтъци - 1 бр.
  • за намазване
  • жълтъци – 1 бр.
  • прясно мляко – 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете топлото мляко с маята и захарта, разбъркайте докато се разтворят и оставете на топло докато шупне.

Отделно смесете натрошеното сирене с белтъка и нарязаната на ситно шунка, разбъркайте добре до еднородна смес.

В купа пресейте брашното и добавете солта, разбъркайте и оформете кладенче. Разбийте с вилица яйцето и го добавете в кладенчето заедно с олиото, топлата вода и шупналата мая, замесете твърдо тесто.

Разделете тестото на 16 еднакви парчета и ги оформете на топчета, разточете топчетата на кори колкото чаена чиния. Наредете корите на две купчинки (по 8 кори) като помежду им мажете с мекото масло.

Покрийте ги с стреч фолио и чиста кърпа за 20 минути. Всяка купчина разточете на голяма и тънка кора, която разделяте на 16 триъгълника.

Откъм широката страна на всеки триъгълник поставете по малко от плънката и ги навийте на рулца.

Подредете ги в намазана с олио тава и ги намажете с предварително разбитите жълтък и прясното мляко. Оставете ги така за един час да удвоят обема си, след което поставете тавата в предварително загрята фурна на 200 градуса и печете до златисто.

Меки и вкусни солени кроасанчета за малки и големи.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар