Брускети по гръцки

18/06/2017
Мария Симова
отМария СимоваМастър Шеф643406373
"Хрупкави брускети с ароматна тиросалата, а вие изберете с вино или с узо ще ги поднесете "
Приготвяне20 мин.
Общо20 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо645
  • Преглеждания за месеца109
  • Преглеждания за седмицата22
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За разядката почистете чушките от семената им и ги поставете в блендер, смелете ги на ситно.

Добавете киселото мляко и направете две-три завъртания с ножа. Натрошете сиренето и го добавете към тях, разбийте докато сиренето стане на малки и ситни гранулки.

В купа сипете сместа и на струя, добавете зехтина при непрекъснато и продължително бъркане с шпатула, докато зехтинът се усвои много добре от сместа.

За брускетите затоплете леко зехтина и добавете към него настърганата на ситно малка скилидка чесън, разбъркайте и оставете настрани. Нарежете багетата на филийки и ги препечете в малка скара за принцеси.

Намажете с четка потопена в зехтина препечените филийки и ги подредете в чиния. Върху всяка филийка поставете по 1 с.л. от разядката и леко я размажете по нея.

В средата поставете по една маслинка и две срещуположно поставени четвъртини от резенчетата краставички.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар