Брускети по гръцки

18/06/2017
Мария Симова
отМария СимоваИноватор463294561
"Хрупкави брускети с ароматна тиросалата, а вие изберете с вино или с узо ще ги поднесете "
Приготвяне20 мин.
Общо20 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо338
  • Преглеждания за месеца69
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • багета – 1 бр.
  • зехтин – 50 мл чеснов
  • маслини – 7 - 8 бр.
  • краставица – 2 тънки резенчета
  • за Тиросалатата
  • сирене – 500 г твърдо
  • кисело мляко – 200 г
  • зехтин – ¼ ч.ч.
  • люти чушки – 1 - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За разядката почистете чушките от семената им и ги поставете в блендер, смелете ги на ситно.

Добавете киселото мляко и направете две-три завъртания с ножа. Натрошете сиренето и го добавете към тях, разбийте докато сиренето стане на малки и ситни гранулки.

В купа сипете сместа и на струя, добавете зехтина при непрекъснато и продължително бъркане с шпатула, докато зехтинът се усвои много добре от сместа.

За брускетите затоплете леко зехтина и добавете към него настърганата на ситно малка скилидка чесън, разбъркайте и оставете настрани. Нарежете багетата на филийки и ги препечете в малка скара за принцеси.

Намажете с четка потопена в зехтина препечените филийки и ги подредете в чиния. Върху всяка филийка поставете по 1 с.л. от разядката и леко я размажете по нея.

В средата поставете по една маслинка и две срещуположно поставени четвъртини от резенчетата краставички.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар