Тиросалата – гръцка разядка със сирене

18/06/2017
Мария Симова
отМария СимоваИноватор533345283
"Ето я и най-точната рецепта за прословутата Тиросалата, която толкова се харесва на всички "
Приготвяне20 мин.
Общо20 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
18 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо24 827
  • Преглеждания за месеца421
  • Преглеждания за седмицата117
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена18

Необходими Съставки

  • сирене – 500 г твърдо
  • кисело мляко – 200 г
  • зехтин – ¼ ч.ч.
  • люти чушки – 1 - 2 бр. (според големината им)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете чушките от семената им и ги поставете в блендер, смилете ги на ситно. Добавете киселото мляко и направете две-три завъртания с ножа. Натрошете сиренето и го добавете към тях, разбийте докато сиренето стане на малки и ситни гранулки.

В купа сипете сместа и на струя добавете зехтина при непрекъснато и продължително бъркане с шпатула, докато зехтинът се усвои много добре от сместа. Съхранявайте тиросалатата в кутия за храна с капак в хладилник. Превъзходна разядка са си измислили гърците с неповторим вкус.

Тази разядка в съседна Гърция ще я намерите под много наименования - Тиросалата, Тирохтипити, Тирокафтери, но разядката е една и съща.подобни рецепти тук

5 4
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар