Тиросалата – гръцка разядка със сирене

18/06/2017
Мария Симова
отМария СимоваМастър Шеф794457775
"Ето я и най-точната рецепта за прословутата Тиросалата, която толкова се харесва на всички "
Приготвяне20 мин.
Общо20 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
31 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо82 145
  • Преглеждания за месеца925
  • Преглеждания за седмицата159
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.9 от 5
  • Сготвена31

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Почистете чушките от семената им и ги поставете в блендер, смилете ги на ситно. Добавете киселото мляко и направете две-три завъртания с ножа. Натрошете сиренето и го добавете към тях, разбийте докато сиренето стане на малки и ситни гранулки.

В купа сипете сместа и на струя добавете зехтина при непрекъснато и продължително бъркане с шпатула, докато зехтинът се усвои много добре от сместа. Съхранявайте тиросалатата в кутия за храна с капак в хладилник. Превъзходна разядка са си измислили гърците с неповторим вкус.

Тази разядка в съседна Гърция ще я намерите под много наименования - Тиросалата, Тирохтипити, Тирокафтери, но разядката е една и съща.подобни рецепти тук

5 8
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Яница Николова
Аз слагам и сушен риган.
0
0
Яница Николова
Вкусна!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв