Мъфини с ементал и колбас

18/06/2017
"Сочни солени мъфини, от които планираме да похапваме през целия ден "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо145
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • брашно - 1 ч.ч.
  • яйца - 1 бр. L размер
  • ементал – 2/3 ч.ч.
  • колбас - 1/2 ч.ч.
  • масло - 60 г меко
  • кисело мляко - 1/2 ч.ч.
  • бакпулвер - 1/2 пакетче (5 г)
  • сода за хляб - 1/4 ч.л.
  • риган - 1/2 ч.л.
  • сол - 1/4 ч.л.
  • черен пипер – върха на ножа
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресяваме брашното и го смесваме с бакпулвера. В купа чукваме 1 яйце и го разбиваме с тел или миксер. В млякото слагаме содата да се активира.

Към сместа слагаме солта, ригана, черния пипер, маслото и киселото млякото и разбъркваме. Нарязваме колбаса на дребно. Слагаме брашното и разбъркваме.

Ементала и него нарязваме на дребно. Слагаме ги вътре и разбъркваме. Слагаме във формата за мъфини книжни кошнички и изсипваме от сместа в тях и заглаждаме.

Печем мъфините на 190 градуса в загрята фурна до готовност. Проверяваме с клечка дали са се изпекли.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар