Султан Кебап със зеленчуци и пиле

19/06/2017
"Опитайте и ще разберете защо му казват Султан кебап - достойно е всяка трапеза "
Приготвяне25 мин.
Готвене40 мин.
Общо65 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 097
  • Преглеждания за месеца76
  • Преглеждания за седмицата16
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязвам на ситно всички зеленчуци, месото на кубчета и запържвам. Оставям плънката настрана.

Правя Бешамел, като разтопявам 2 с. л. масло и към тях прибавям настъргана скилидка чесън, след което слагам 2 лъжици супени брашно и бъркам постоянно. Към тях прибавям 350 мл прясно мляко, бърка се до получаване на хомогенна смес.

Взимам малка купчинка, в която слагам две кори за баница една върху друга, пълня с плънката от зеленчуци и месо и завивам добре с корите, след което обръщам внимателно купичката. Нареждам в намазнена тава и докато свърши плънката всичко се повтаря.

Отгоре поливам със соса Бешамел, след което поръсвам обилно с настърган кашкавал. Пече се на 200 градуса до златисто.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Кулинарна Мрежа
Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 58 301 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!