Курабийки Айчичек

19/06/2017
Джемиле Чешлиеваот Джемиле ЧешлиеваМастър Шеф 4x
"Всяка добра майка знае - за да са доволни децата, трябва винаги да имат подръка курабийки айчичек "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции20
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо237
  • Преглеждания за месеца31
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока купа се слага маслото, киселото мляко, оцет, белтък и зехтин. Разбъркват се хубаво.

След това се добавят сол, захар и бакпулвер. Отново се разбъркват.

Рендосва се сиренето и се добавя брашното - постепенно и по малко. Омесва се меко и незалепващо тесто.

От тестото се откъсват топки с големина на мандарини. Овалват се, сплескват се съвсем малко. Поставят се върху плот и по средата се притискат с дъното на чаена чаша (аз използвах солница).

Чашата не се маха веднага. Около нея по тестото се правят 10 равни разреза, а ивичките, които се образуват, се комбинират по двойки, като краищата им се залепват с пръсти.

Маха се чашата, нареждат се в тава, покрита с хартия, намазват се с разбит жълтък и се поръсват със сусам. Пекат се в загрята фурна на 180 градуса.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар