Фунийки с маслен крем

19/06/2017
Мария Гулекова
отМария ГулековаПомощник Готвач40714101
"Легендата разказва, че фунийките са най-вкусни на втория ден. Но при нас никога не са се задържали толкова "
Приготвяне60 мин.
Готвене90 мин.
Общо150 мин.
Порции20
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 695
  • Преглеждания за месеца307
  • Преглеждания за седмицата26
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

От продуктите за фунийките замесваме средно меко тесто. След това с помощта на точилка го разточваме на тънка кора, която нарязваме на ленти с ширина около 1. 5-2 см.

Взимаме от лентичките и ги навиваме около фунийките. Печем ги в предварително загрята на 180 градуса фурна до зачервяване. След това ги напълваме с крем, който се приготвя по следния начин.

В подходящ съд слагаме прясното млякото да заври. През това време разбиваме яйцата добре и към тях добавяме захарта. Отново разбиваме добре с миксера и прибавяме брашното.

Разбъркваме сместа много хубаво и я добавяме към вече врящото мляко на тънка струя при непрекъснато бъркане.

След това добавяме маслото и ванилиите и разбъркваме докато маслото се стопи, след което махаме крема от огъня.

След като напълним фунийките с крем ги декорираме със смлени орехови ядки (може да се декорират и с друго в зависимост от желанието ви - кокосови стърготини, шоколадови пръчици или друго).подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар