Картофена супа за малчуганите

19/06/2017
Sevdalina Irikovaот Sevdalina IrikovaЧирак
"Не е вярно, че децата се мръщят на супи. Те просто искат вкусно приготвени супи, като тази тук "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
23 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо17 667
  • Преглеждания за месеца129
  • Преглеждания за седмицата25
  • Коментирана4 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена23

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

При обработката на зеленчуците трябва се спазват всички хигиенни изисквания, отнасящи се за приготвяне на детска храна, за да се съхранят възможно в най-голяма степен хранителните стойности на продуктите.

Затова всички зеленчуци предварително измиваме обилно с вода, почистваме ги, обелваме и повторно изплакваме.

За бульона приготвяме съд с капак, в който изливаме водата и след като заври посоляваме. Добавяме гореописаните зеленчуци, нарязани на едро. След като се сварят, прецеждаме горещия бульон, а зеленчуците оставяме да се охладят.*

За супата предварително сме нарязали зеленчуците на ситни зарчета, а домата е настърган на ренде. Добавяме мазнината, пасирания лук, отделен от бульона, и моркова.

След като се обварят, прибавяме чушките и картофите. Супата ври на много тих огън. Следват доматите, заедно с просото и фидето.

От киселото мляко и жълтъка приготвяме застройка, към която прибавяме част от бульона на супата.

Разредената застройка изсипваме в супата, предварително отстранена от котлона.

Накрая добавяме маслото и нарязания на много ситно магданоз.*

*При приготвяне на детските супи за деца до 5-годишна възраст, не правете запръжки, а задушавайте продуктите в мазнина и вода. Подправки като черен пипер, дафинов лист или бахар не са за препоръчване.

* Сварените и охладени зеленчуци от бульона пасирайте и пригответе зеленчуково пюре, разредете с прясно мляко или част от бульона.

* Ако малчуганът не обича листенцата от магданоза го сварете с дръжките и отделете.

* Избягвайте застройките с белтък за деца до 3 годинки, поради алергии от него.подобни рецепти тук

5 8
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Sevdalina Irikova
Sevdalina Irikova
19.06.2017 21:40
Благодаря Ви Марчела ! Топлите думи " подгряват" душата. С удоволствие се старая за малките ми племенници , любима е и на моят тинейджър, вкъщи я похапваме с удоволствие, та и ние имаме нужда от " витаминки"! Хубава вечер!
1
0
marcheva14  Мария Симеоно
Благодаря ви, девойки, прекрасни! Обяснихте ми чудесно, това се иска! Супата е хубава, много добра снимка и как да не привлече вниманието ми. Не че имам малки деца, не че ще я приготвя за тях, ама защо пък да не я спретна за нас, възрастните, Сийче не е ли така, и ние сме хора.
Севдалина, чудесни неща показваш!! Марчето
0
0
Сия Рибагина
Сия Рибагина
19.06.2017 17:38
Такава супа всяко дете би хапнало,сигурна съм, на вид е разкошна, за вкуса не се и съмнявам.
Марчи, просото е характерно за руските народи и тяхната кухня, дори по специално в украинския кулеш, който се приготвя по този начин.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв