Мус от ябълки

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k3k9k
Мус от ябълки1 / 2
23/02/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
"Любимият ни летен десерт вече е тук, а най-нетърпеливите могат да си запишат рецептата"

Необходими Продукти

  • ябълки - 1 кг.
  • захар - 300 гр.
  • сметана - 300 гр.
  • желатин - 50 гр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме ябълките и ги нарязваме на парчета. Варим ги докато омекнат, след което ги пасираме.

Към полученото топло пюре прибавяме разтопеният в сока, в който сме варили ябълките желатин. На 1 с. л сок слагаме 1 с. л. желатин. Прибавяме захарта.

Всичко това се бърка в съд, оставен на огъня.

Към изстиналото , но не още желирано пюре прибавяме половината количество от разбитата сметана и разбъркваме отново.

Гарнира се с останалата сметана. Поднася се желирано.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: