Пухкава баница

16/06/2012
Дебелата Берта
отДебелата БертаДжедай5098145
"Такава баница сме ви приготвили, че ще ометете цялата тава "
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо42 543
  • Преглеждания за месеца42
  • Преглеждания за седмицата4
  • Коментирана6 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • кори - 600 г фини точени
  • сирене - 400 г
  • яйца - 4 броя, големи
  • газирана вода - 1 ½ ч.ч
  • масло - 150 мл разтопено
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Намаслете тавата с малко разтопено масло и сложете 3 кори и ги намажете с мазнина леко.

Натрошете отгоре малко сирене, отново 2 кори, разтопено масло, сирене и така до изчерпване на продуктите.

Нарежете баницата с остър нож на парчета и залейте с останалото масло. Отделно разбийте яйцата добре заедно с газираната вода.

Залейте баницата, раздрусайте леко тавата и сложете да се изпече до готовност в умерено загряна фурна. Изпечената пухкава баница запарете с кърпа.подобни рецепти тук

5 19
4 6
3 6
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (6)

ВИЛИ-Виолета Матева
Винаги правя тази баница и много съм доволна ,става вкусна и лесно се приготвя !
0
0
Дани
Дани
13.01.2014 16:52
Обичам такава баница. И аз като Крис бих посъветвала, след като баницата се изпече да се обърне поне за 30 мин. Аз я обръщам върху две захлупени/поставени с дъното нагоре/супени чинии. По този начин корите се разтягат/хм, не знам дали думата е точна/в дълбочина и баницата става много дебела и пухкава. Но при всички случаи, обърната или не, тази баница е мноооого вкусна.
0
0
Пенка
Пенка
12.12.2013 15:27
Аз винаги правя от тази баница и става много хубава.
0
1

Виж всички коментари или напиши такъв