Родопска трахана

20/06/2017
"Опитайте вкусната гозба, с която посрещат гозбите в Родопите "
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо896
  • Преглеждания за месеца107
  • Преглеждания за седмицата25
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • фасул - 500 г шарен
  • царевица - 200 г от консерва
  • месо - 300 г от буркан
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бобът се накисва от вечерта с вода и така трябва до престои цяла нощ.

Изхвърля се водата и бобът се слага в херметическа тенджера, добавя се настърганият морков и ситно нарязаният лук.

Пълним с вода 3 пръста над боба, затваря се и се вари 40 минути.

Бобът вече се сварил добавяме царевицата и месото доливаме още малко вода, за да са покрити всички продукти овкусяваме със сол и още 20 минути трябва да поври.

Не се добавят други подправки, нито олио - месото от буркан е достатъчно мазно. С тази чорба посрещаме много гости в родопските села.подобни рецепти тук

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар