Родопска трахана

20/06/2017
"Опитайте вкусната гозба, с която посрещат гозбите в Родопите "
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 921
  • Преглеждания за месеца49
  • Преглеждания за седмицата5
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг3.8 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бобът се накисва от вечерта с вода и така трябва до престои цяла нощ.

Изхвърля се водата и бобът се слага в херметическа тенджера, добавя се настърганият морков и ситно нарязаният лук.

Пълним с вода 3 пръста над боба, затваря се и се вари 40 минути.

Бобът вече се сварил добавяме царевицата и месото доливаме още малко вода, за да са покрити всички продукти овкусяваме със сол и още 20 минути трябва да поври.

Не се добавят други подправки, нито олио - месото от буркан е достатъчно мазно. С тази чорба посрещаме много гости в родопските села.подобни рецепти тук

5 2
4 1
3 0
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Стоян Савов
Стоян Савов
21.04.2018 17:22
С тази гозба се посрещат гозбите? Това е нещо на "родопски" език, навярно? И това ще е единственото родопско нещо, май ))) Само за протокола - виждам, че рецептата включва и царевица... Обяснете ми на мен, неукия, къде в Родопите се отглежда царевица и защо я консервирате? ))) А иначе, за да сме точни, това си е най-обикновен джуркан боб, но някой е решил да добави фуражна царевица и да го нараче "родопски".
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв