Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Телешко месо»Телешко с гъби пачи крак на тиган

Телешко с гъби пачи крак на тиган

EminaEmina
Новак
11651530
Телешко с гъби пачи крак на тиган1 / 2
20/06/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • телешко бон филе - 500 г
  • пачи крак - 350 г
  • готварска сметана - 250 мл
  • сол - на вкус
  • черен пипер
  • магданоз - 3 - 4 стръка
  • чесън - 1 - 2 скилидки
  • бяло вино - 50 мл за готвене
  • лют пипер - 1 щипка
  • олио - 10 мл
  • масло - 30 мл
  • мащерка - 1 стрък
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и нарежете телешкото бон филе на пържоли. Мариновайте го за половин час с бялото вино, нарязаните магданоз и мащерка, пресованата скилидка чесън, солта и черния пипер.

Междувременно измийте гъбите. По–малките оставете цели, а по–големите накъсайте.

В тиган загрейте маслото и ги запържете за кратко. Ако ги пържите по –дълго, ще станат сухи и ще се загуби вкусът и аромата им.

Извадете ги настрана, а в същата мазнина, като добавите и няколко капки олио, запържете месото, предварително отцедено от маринатата. Добавете сметаната и след около 5 минути, върнете и гъбите.

Изключете котлона. Подправете с лютия пипер. Ястието е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: