Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Телешко месо»Кебап»Телешки кебап с пачи крак и макарони

Телешки кебап с пачи крак и макарони

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
8967k3k4k1
Телешки кебап с пачи крак и макарони
Снимка: Sevdalina Irikova
1 / 4
20/06/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
55 мин.
Общо
70 мин.
Порции
5
"Днес сме свободни за вечеря, ако случайно решите да направите телешки кебап с пачи крак и макарони"

Необходими Продукти

  • телешко месо - 600 г
  • бульон - 1 литър телешки
  • пачи крак - 200 г
  • макарони - 500 г по избор
  • лук - 2 бр. кромид
  • олио - 5 с.л. растително
  • доматено пюре - 50 мл
  • бяло вино - 50 мл
  • червен пипер - 1/2 к.л.
  • черен пипер - 1/3 к.л.
  • дафинов лист - 1 бр.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязвам месото на малки парчета и задушавам в мазнината. Прибавям ситно нарязания лук. След като се задушат, прибавям брашното.

Когато то добие златист оттенък, добавям доматеното пюре, нарязаните на парченца пресни горски гъби, черния и червения пипер и дафиновия лист.

Когато стане зърнесто, посолявам и наливам виното. След като заври и алкохола се изпари, добавям малко от топлият бульон.

Кебапът ври на тих огън, до омекване на месото. В друг съд кипвам бульона и пускам макароните да се сварят.

Отцеждам ги добре. Сервирам ги в чиния и гарнирам с порция телешки кебап.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: