Стерилизирана заготовка за ястия с тиквички

20/06/2017
Sevdalina Irikova
отSevdalina IrikovaПомощник Готвач357150362
"Вкусно предложение за практични домакини - от градината до килера и винаги подръка - заготовка за ястия с тиквички "
Приготвяне25 мин.
Готвене35 мин.
Общо60 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 063
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Количеството на продуктите е приблизително, защото зависи от големината на зеленчуците.

Измиваме зеленчуците. Тиквичките ги нарязвам на средни кубчета. Морковите ги почиствам, обелвам и режа на малки кубчета.

Доматите настъргвам на едро ренде. Копъра нарязвам ситно.

В чисти и сухи буркани подреждам до 1/2 от буркана тиквички. Допълвам с морковите и до 1 см. от ръбчето с млени домати.

Желателно е с лъжица да разбъркаме сместа в буркана, за да слегнат зеленчуците и ако е необходимо да се допълни с доматената салца.

Отгоре добавям по 2 с.л. от копъра. Затварям бурканите и стерилизирам 35 минути.

С тази заготовка през зимата приготвям тиквички с ориз, гръцка баница със сирене Фета и топли супи за душата.

* Ако тиквичките са отгледани домашно, не белете, нарежете ги с коричката, която крие ценни минерали.

* Ако доматите са от вашата градина - спокойно смелете за по-бързо в блендер или в месомелачка.

* Никога не слагам сол в зеленчуковите консерви, защото тя допълнително скапва консистенцията на нарязаните съставки освен топлинната обработка. А и понякога се забравя, че има сол в консервата и ястията се пресоляват.

* По преценка и вкус можете да добавите и магданоз.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Sevdalina Irikova
Sevdalina Irikova
20.06.2017 15:45
Допуснала съм неточност - вместо 10 буркана, съм упоменала 8. Извинете ме за пропуска.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв