Свинско месо по македонски

20/06/2017
Sevdalina Irikova
отSevdalina IrikovaПомощник Готвач303132312
"С нас и това крехко свинко месо по македонски гладни няма да останете "
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 086
  • Преглеждания за месеца137
  • Преглеждания за седмицата37
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • свинско месо - 500 г
  • лук - 100 г кромид
  • чушки - 400 г печени (червени)
  • печурки - 250 г мариновани
  • моркови - 60 г
  • мазнина - 3 с.л. растителна
  • вода - 1 ч.ч.
  • заквасена сметана - 3 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • дафинов лист - 2 бр.
  • риган - 1 с.л. пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измивам месото и нарязвам на средни кубчета. Запържвам го в мазнината до побеляване.

Морковите се нарязват на колелца, а лукът на ситно. Добавям ги към месото, поръсвам с червения пипер, ригана, доливам водата и задушавам до полуомекване на месото.

Гъбите нарязвам на половинки, а мъничките оставям цели. Печените пиперки нарязвам на парченца.

Прибавям съставките към ястието. Овкусявам със сол и задушавам още 10 минути. Отнемам от огъня, добавям сметаната и леко разбърквам.

Поднасям топло и с много любов. Сладко да ви е!подобни рецепти тук

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар