Сандвичи за пикник с тиквички и винегрет

20/06/2017
Sevdalina Irikova
отSevdalina IrikovaПомощник Готвач235107215
"Пикантно и много ароматно предложение за пикник "
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо219
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме, обелваме и нарязваме тиквичките на тънки колелца, приблизително 0.5 мм. Подсушаваме ги.

В широка чиния смесваме брашното, галетата и солта. В подходяща тава изливам зехтина и с четка го разнасям равномерно по дъното.

Всяко колелце тиквичка потапям в сухите съставки и подреждаме в тавата, като ги застъпваме в кръг. Поставяме тавата в предварително загрята на 200 градуса фурна и запичаме тиквичките до зачервяване.

За да бъда практична използвам и втората решетка на фурната. Там запичам бадемовите ядки. В това време се заемам с винегрета. Първо почиствам цялото количество чесън. Минавам го през преса за чесън, като към него добавям оцета, солта, нарязания на ситно копър, разбърквам добре.

Охладените вече бадеми смилам на блендера и прибавям към винегрета, разбърквам още веднъж и накрая наливам от зехтина. Щом се тиквичките се зачервят изваждам от фурната и оставям да се охладят.

Върху резените хляб подреждам от хрупкавите тиквички, отгоре поставям втора филия и прибирам в кутии. Винегрета изсипвам в подходящ буркан и затварям. Колкото по-дълго престоява, толкова ароматите са по-наситени.

Използвам непосредствено преди консумация на сандвичите. В противен случай тиквичките и филийките ще подгизнат.

Кошниците са стегнати, приятен апетит. Чудесен вариант да изнесем част от домашната кухня сред природата.

* Удачен вариант и да оползотворим останалите от вечеря тиквички.

* Удоволствието е двойно, ако си набавите селска питка.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар