Рататуй с кюфтенца

20/06/2017
"Побързайте да ги опитате, защото не гарантираме, че ще останат и за вас "
Приготвяне30 мин.
Готвене45 мин.
Общо75 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо788
  • Преглеждания за месеца123
  • Преглеждания за седмицата3
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4,8 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

  • за кюфтетата
  • кайма - 800 г - 1 кг смес (според предпочитанията)
  • яйца - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • черен пипер
  • кимион
  • тиквички - 2 средно големи
  • патладжани - 2 бр.
  • моркови - 2 бр. (добре е да са големи)
  • за доматения сос
  • домати - 1 кг
  • олио - 100 мл
  • магданоз
  • сол
  • черен пипер
  • чесън - 2 - 3 скилидки (по желание)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Омесвам каймата с настъргания лук, яйцето и подправките. Оставям да поотлежи в хладилника докато приготвям зеленчуците.

Измивам и подготвям патладжаните, тиквичките, лука и морковите. Нарязвам на шайби с еднаква дебелина. Леко посолявам. Оформям малки сплеснати кюфтенца.

В намаслена тава започвам да редя патладжан, тиквичка, морков, лук, кюфте и така докато свършат.

Поливам с малко олио, слагам 100 мл вода, скилидките чесън и слагам във загрята фурна за около 30 минути.

Доматите пасирам и заедно с накълцания магданоз, черен пипер и сол поливам полусготвения рататуй. Връщам във фурната още за около 10-15 минути до готовност на ястието.подобни рецепти тук

5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Величка Щърбанова
Пропуснала съм да напиша в рецептата - освен шайби тиквички,патладжан, морков, и ЛУК! ... Извинете ме! :)
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв