Рататуй с кюфтенца

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Мастър Шеф
5273k1k2k5
Рататуй с кюфтенца
Снимка: Величка Щърбанова
2 / 5
20/06/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
6
"Побързайте да ги опитате, защото не гарантираме, че ще останат и за вас"

Необходими Продукти

  • за кюфтетата
  • кайма - 800 г - 1 кг смес (според предпочитанията)
  • яйца - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • черен пипер
  • кимион
  • тиквички - 2 средно големи
  • патладжани - 2 бр.
  • моркови - 2 бр. (добре е да са големи)
  • за доматения сос
  • домати - 1 кг
  • олио - 100 мл
  • магданоз
  • сол
  • черен пипер
  • чесън - 2 - 3 скилидки (по желание)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Омесвам каймата с настъргания лук, яйцето и подправките. Оставям да поотлежи в хладилника докато приготвям зеленчуците.

Измивам и подготвям патладжаните, тиквичките, лука и морковите. Нарязвам на шайби с еднаква дебелина. Леко посолявам. Оформям малки сплеснати кюфтенца.

В намаслена тава започвам да редя патладжан, тиквичка, морков, лук, кюфте и така докато свършат.

Поливам с малко олио, слагам 100 мл вода, скилидките чесън и слагам във загрята фурна за около 30 минути.

Доматите пасирам и заедно с накълцания магданоз, черен пипер и сол поливам полусготвения рататуй. Връщам във фурната още за около 10-15 минути до готовност на ястието.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Величка Щърбанова
Величка Щърбанова
Добра идея е и със пресен колбас и масло! Бих опитала!
14.07.2019 23:41
Минна и Любо
Минна и Любо
Вместо кюфтенца, използвахме наличния салам. Добавихме и парченца масло върху наредените в тавата продукти
14.07.2019 18:57
1
Величка Щърбанова
Величка Щърбанова
Пропуснала съм да напиша в рецептата - освен шайби тиквички,патладжан, морков, и ЛУК! ... Извинете ме! :)
21.06.2017 09:51