Стерилизирана заготовка за гювечета

20/06/2017
Sevdalina Irikova
отSevdalina IrikovaПомощник Готвач239109227
"От рано се пригответе и после цяла година вкусни гювечета ще ядете "
Приготвяне10 мин.
Готвене35 мин.
Общо45 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо350
  • Преглеждания за месеца42
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • домати - 2 кг розови
  • чушки - 2 кг червени
  • буркани - 10 бр. омния / 720 мл/
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измивам зеленчуците. Чушките разполовявам и отстранявам семена и дръжки. Нарязвам ги на едри кубчета.

Доматите нарязвам на четвъртинки и тъй като са градински, смлях в блендер. В чисти и сухи буркани напълвам 1/2 от тях с червените пиперки.

Доливам до 1 см. под ръба на буркана с доматената салца. Затварям с нови капачки и стерилизирам 35 минути.

След като отстраня съда от огъня, оставям 30 минути във водата, за да се освободи останалият в буркана въздух.

Изваждам ги внимателно върху памучна кърпа, с капачките надолу, и оставям да се охладят.

* Количеството на продуктите зависи от тяхната големина. Моите домати бяха много едри, но пък останалият сос се употреби за спагети.

*Стерилизираната консерва използвам за приготвянето на гювечета, сирене по шопски и като добавка на кебапи.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар