Задушени охлюви с лук и пресен чесън

21/06/2017
Petia
отPetiaНовак163547
"Ароматен деликатес, който да поднесете с бира, вино или ракия "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо644
  • Преглеждания за месеца24
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистените и сварените охлюви нарязваме на 2 части. Разделяме лука и чесъна на бяла и зелена част, след това нарязваме на ситно всяка от двете части поотделно.

Нарязваме на ситно и зелените подправки - магданоза, джоджена, мащерката /ако е прясна/.

В тиган затопляме мазнината, като котлонът не трябва да е на максимална температура.

В така загрятата мазнина започваме да пържим охлювите. 10-тина минути по-късно добавяме бялата част на лука и чесъна и захлупваме с капак, като задушаваме около 10-15 минути на слаб огън.

Ако по време на задушаването, ястието се захваща /залепва/ за тигана, то добавяме малко бяло вино или вода.

Когато ястието се е задушило до полуготовност добавяме зелената част на лука и чесъна, както и подправките - магданоза, джоджена, мащерката, сол и черен пипер на вкус.

Оставяме ястието да се пържи без капак около 5-10 минутки, след което го отстраняваме от огъня и го оставяме захлупено с капака, да се задуши преди поднасянето.

Разкошно мезе е за вино, бира, ракия. Да ви е вкусно!подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар