Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Сиренки»Рошави сиренки от лимец

Рошави сиренки от лимец

Рошави сиренки от лимец
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 2
21/06/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
9
"Една рецепта, която бабата ще научи от внучките - рошави сиренки от лимец"

Необходими Продукти

  • брашно от лимец - 2 ч.ч.
  • овесени ядки - 2 с.л.
  • яйца - 2 бр.
  • прясно мляко - 150 мл
  • зехтин - 4 с.л. или олио
  • сирене - 100 г натрошено
  • бакпулвер - 2 ч.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа сипваме брашното от лимец, добавят се овесените ядки, бакпулверът и 1/2 ч. л. сол, като се има предвид, че и сиренето е солено. Разбърква се с вилица.

В друг съд смесваме яйцата с прясното мляко и зехтина. Бърка се с вилица да се смесят съставките.

Смесват се мокрите съставки с брашното и прибавяме натрошено сирене. Разбърква се с вилица до получаването на гъста смес. Поставя се тестото в намазан с олио съд, отгоре се намазва с олио и завиваме с фолио.

Оставя се за 1 час в хладилника, за да стегне. Разделя се на 9-10 топчета, нареждат се върху хартия за печене - нека да са рошави.

Печем в загрята фурна 180-200 градуса около 15 минути докато се зачервят. Поднасяме топли - уникален вкус, опитайте.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: