Хрупкави медени филенца с корнфлейкс

21/06/2017
Ваня Георгиева
отВаня ГеоргиеваМастър Шеф98712329093
"Мариновайте с мед, консумирайте с бира "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо259
  • Преглеждания за месеца33
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

  • свинско месо - 600 г (бекон, филе, плешка)
  • корнфлейкс - 1 пакет средно едър
  • соев сос - 1 к.ч (тъмен)
  • мед - 1 с.л.
  • универсална подправка - 1 с.л. пикантина
  • олио
  • продукти за соса
  • майонеза - 1 кутийка
  • кисело мляко - 1 с.л
  • чесън - 2 скилидки
  • черен пипер
  • сол
  • маслини - зелени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете бекона или плешката на малки филенца, може и на по-малки късчета.

В купа сипете меда и пикантината, разбъркайте, сипете малко олио и сложете филенцата, хубаво ги омесете в медения сос, ако ви се струва безсолно може да добавите малко сол и черен пипер.

Когато се мариноват хубаво всяко филенце потопете в корнфлейкса.

Загрейте олио и ги изпържете. Направете соса, като счукате чесъна и добавите майонезата и млякото.

Може да добавите копър и черен пипер, ако желаете. Декорирайте по ваш вкус.подобни рецепти тук

5 5
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар