Бутерджобчета със спанак, бекон и моцарела

21/06/2017
Sevdalina Irikovaот Sevdalina IrikovaЧирак
Приготвяне10 мин.
Готвене40 мин.
Общо50 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо114
  • Преглеждания за месеца31
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо, измивам спанака, отцеждам много добре и нарязвам.

Беконът режа на тънки ивици. Кашкавалът настъргвам на ситно.

В тиган със загрялата мазнина слагам бекона да се позачерви заедно с листенцата салвия. Овкусили са зехтина, затова ги изваждаме в чиния върху кухненска хартия, която да попие излишната мазнина. Ред е на спанакa заедно със скилидката чесън да се позадушат, докато се изпари водата. Салвията и чесана вече не използвам.

Отстраняваме тигана от огъня и използваме топлината да добавим половината от кашкавала, като разбъркваме внимателно, докато се разтопи.

Плънката е готова, затова изваждаме бутертестото от хладилника и го нарязваме на равни квадрати. 16 броя за 8 банички.

Първият квадрат е за основа. Върху него поръсваме равномерно другата половина от кашкавала. Той ще ни служи за спойка между двете парчета тесто.

Във втория квадрат изрязваме средата и го използваме като канапе. Съединяваме ги, като запазваме "капачетата". В средата поставяме по лъжица от плънката, отгоре подреждаме парченца от бекона, поставяме топче от моцарелата и поставяме "капачето", което леко порязваме на кръст, за да излиза парата. Печем в предварително загрята фурна на 200 градуса до готовност.

Лесна закуска и любима за малчуганите и порасналите такива.подобни рецепти тук

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар