Мариновани камби в буркани

22/06/2017
Мария Симоваот Мария СимоваГотвач
Приготвяне60 мин.
Готвене10 мин.
Общо70 мин.
Порции7
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 995
  • Преглеждания за месеца1436
  • Преглеждания за седмицата842
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • камби – 5 кг червени (непочистени)
  • олио – 500 мл
  • оцет – 700 мл
  • вода – 700 мл
  • захар – 500 г
  • сол – 7 с.л.
  • чесън – 1 глава
  • черен пипер – на вкус зърна
  • дафинов лист – на вкус
  • бахар – на вкус зърна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и почистете камбите от семената и кочаните, нарежете ги на едри парчета.

В дълбока тенджера налейте олиото, оцета и водата, добавете солта, захарта, почистения и нарязан на филийки чесън и подправките на вкус.

Поставете тенджерата върху нагрят котлон да заври маринатата, след като заври, прибавете нарязаните камби и разбъркайте, попарвате ги за около 5 минути, докато леко променят цвета си (не повече, защото рискувате да станат меки, а целта е да са хрупкави).

Извадете камбите във друг по-голям съд и оставете маринатата да се поохлади. През това време наредете камбите в сухи буркани и долейте от охладената марината.

Затворете бурканите с капачките и в по голям съд стерилизирате за 10 минути варене (не повече).подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар