Телешка супа с царевица

22/06/2017
Sevdalina Irikovaот Sevdalina IrikovaЧирак
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо76
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесваме в подходяща купа соев сос, шери и захар.

Месото почистваме от тлъстини и нарязваме на средни кубчета. Поставяме го в маринатата за 1 час.

След това изливаме марината в друг съд /не я изхвърляйте/.

Загряваме зехтин в голяма тенджера и пържим месото 3 минути. После го прехвърляме в чиния.

Добавяме в съда лука, нарязан на ситно, пресования чесън и гъбите. Задушаваме 5 минути. Наливаме бульона, доматеното пюре, царевицата, марината, солта и пипера. Оставяме сместа да заври, намаляваме котлона и варим на тих огън 10 минути.

Смесваме маслото с брашното до получаване на консистенция на мека паста добавяме в супата.

Разбъркваме енергично, докато тя заври, после намаляваме отново котлона и слагаме в тенджерата месото.

Варим още 10 минути и подправяме с мащерка. Поднасяме топла с лимон.

* Кисело-сладката марината подчертава вкусът на телешкото и засилва неговия аромат. Като алтернатива можете да замените с говеждо или свинско месо. В оригиналната рецепта са упоменати бейби царевички, нарязани на парченца, но аз замених с консервирана налична.

** Шерито можете да замените със сухо бяло вино.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар