петък, 27 май

Грис халва

24/02/2010
Приготвяне
Готвене
Общо
Изпрати Грис халва
до име:
до имейл:
от име:
от имейл:
Прати
Статистика
  • Споделяния
  • Харесвания
  • Преглеждания общо28 241
  • Преглеждания за месеца258
  • Преглеждания за седмицата38
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг3,4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • грис - 1, 5 ч.ч.
  • мазнина - 1/2 ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч.или на вкус
  • вода - 2 ч.ч.
  • бадеми - 1 ч.ч. обелени и леко натрошени, може и орехи
  • лимонена киселина - 15 гр.
  • канела - 1 пръчка
Сготви+2 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта

Приготвяне на Грис халва

Мазнината се кипва и в нея се слагат грисът и обелените бадеми. Пържи се докато бадемите станат златисти и грисът се зачерви.

В отделен съд се кипва водата със захарта. Добавят се пръчката канела и лимонената киселина. Залива се внимателно запърженият грис. Оставяме на страни докато грисът поеме сиропа.

Докато халвата е топла се слага във форми, на дъното на, които има поставени малко нарязани бадеми.

Когато изстине халвата се обръща. Получените формички поръсваме с пудра захар.
[подобни рецепти тук]

  • Google+
  • Pinterest

3.4
Общо 26 гласували
5 7
4 8
3 3
2 5
1 3
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Красимир Ненов
06.02.2013 00:45
Луда работа
Как 15 гр лимонена киселина.
0
0

Най-популярните рецепти от категорията

Избрани

Подобни и изпробвани

Подобни от Ezine.bg

Свързани Статии

Още рецепти с

Домашна и оригинална рецепта за Грис халва. Не намерихте това което търсите? Прелисти останалите категории за Грис халва. Вкусни рецепти от българската и чужда кухня. Препоръки как се приготвя Грис халва в Готвач.бг - твоят кулинарен сайт с хиляди рецепти, вкусотии, съвети и препоръки от нашите автори, на едно място.