Грис халва

24/02/2010
от СветославаНовак
"Любим вкус от детството - грис халва с бадеми, която лесно може да приготвите вкъщи!"
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо32 706
  • Преглеждания за месеца382
  • Преглеждания за седмицата67
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг3,6 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • грис – 1, 5 ч.ч.
  • мазнина - 1/2 ч.ч.
  • захар – 1 ч.ч.или на вкус
  • вода – 2 ч.ч.
  • бадеми - 1 ч.ч. обелени и леко натрошени, може и орехи
  • лимонена киселина – 15 гр.
  • канела - 1 пръчка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Мазнината се кипва и в нея се слагат грисът и обелените бадеми. Пържи се, докато бадемите станат златисти и грисът се зачерви.

В отделен съд се кипва водата със захарта. Добавят се пръчката канела и лимонената киселина. Залива се внимателно запърженият грис. Оставяме настрани, докато грисът поеме сиропа.

Докато халвата е топла, се слага във форми, на дъното на които има поставени малко нарязани бадеми.

Когато изстине халвата, се обръща. Получените формички поръсваме с пудра захар.
подобни рецепти тук

5 8
4 9
3 4
2 4
1 2
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Красимир Ненов
Красимир Ненов
06.02.2013 00:45
Луда работа
Как 15 гр лимонена киселина.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв