Грис халва

от СветославаНовак
24/02/2010
"Любим вкус от детството - грис халва с бадеми, която лесно може да приготвите вкъщи!"
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Сготви+2 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
Статистика
  • Преглеждания общо28 805
  • Преглеждания за месеца170
  • Преглеждания за седмицата7
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг3,4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • грис - 1, 5 ч.ч.
  • мазнина - 1/2 ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч.или на вкус
  • вода - 2 ч.ч.
  • бадеми - 1 ч.ч. обелени и леко натрошени, може и орехи
  • лимонена киселина - 15 гр.
  • канела - 1 пръчка

Приготвяне на Грис халва

Мазнината се кипва и в нея се слагат грисът и обелените бадеми. Пържи се, докато бадемите станат златисти и грисът се зачерви.

В отделен съд се кипва водата със захарта. Добавят се пръчката канела и лимонената киселина. Залива се внимателно запърженият грис. Оставяме настрани, докато грисът поеме сиропа.

Докато халвата е топла, се слага във форми, на дъното на които има поставени малко нарязани бадеми.

Когато изстине халвата, се обръща. Получените формички поръсваме с пудра захар.
[подобни рецепти тук]

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

3.4
Общо 26 гласували
5 7
4 8
3 3
2 5
1 3
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Красимир Ненов
06.02.2013 00:45
Луда работа
Как 15 гр лимонена киселина.
0
0

Най-популярните рецепти от категорията

Подобни и изпробвани

Избрани

Gotvach.bg във Фейсбук

Подобни от Ezine.bg

Свързани Статии

Още от категориите

Още рецепти с