четвъртък, 2 октомври

Грис халва

Публикувана от:
Видяно: 21 086 пъти
Националност: Гръцка Кухня
Категория: Други Десерти
Рецепта за Грис халва
Приготвяне
Готвене
Общо

Необходими Продукти

  • грис - 1, 5 ч.ч.
  • мазнина - 1/2 ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч.или на вкус
  • вода - 2 ч.ч.
  • бадеми - 1 ч.ч. обелени и леко натрошени, може и орехи
  • лимонена киселина - 15 гр.
  • канела - 1 пръчка

Приготвяне на Грис халва

Мазнината се кипва и в нея се слагат грисът и обелените бадеми. Пържи се докато бадемите станат златисти и грисът се зачерви.

В отделен съд се кипва водата със захарта. Добавят се пръчката канела и лимонената киселина. Залива се внимателно запърженият грис. Оставяме на страни докато грисът поеме сиропа.

Докато халвата е топла се слага във форми, на дъното на, които има поставени малко нарязани бадеми.

Когато изстине халвата се обръща. Получените формички поръсваме с пудра захар.

3.5 от 25 Гласа

Отзиви (1)

  • 0
    0
    Отговор
    Красимир Ненов

    2013-02-06, Оценка 3 от 5 за Грис халва

    Луда работа
    Как 15 гр лимонена киселина.

Домашна и оригинална рецепта за Грис халва. Не намерихте това което търсите? Прелисти останалите категории за Грис халва. Вкусни рецепти от българската и чужда кухня. Препоръки как се приготвя Грис халва в Готвач.бг - твоят кулинарен сайт с хиляди рецепти, вкусотии, съвети и препоръки от нашите автори, на едно място.