Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Кекс с ябълки и сушени кайсии

Кекс с ябълки и сушени кайсии

VeselinaVeselina
Иноватор
3062k1k1k5
Кекс с ябълки и сушени кайсии
Снимка: Veselina
1 / 2
23/06/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
7

Необходими Продукти

  • ябълки - 3 ч.ч. обелени и настъргани
  • сода за хляб - 2 ч.л.
  • канела - 2 ч.л.
  • захар - 1 ½ ч.ч.
  • брашно - 2 ч.ч.
  • олио - 1 ч.ч.
  • яйца - 4 бр.
  • оцет - ½ ч.л.
  • кайсии - 1/3 ч.ч сушени
  • масло - за намазване на формата
  • брашно - за посипване на формата
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресяваме брашното. Вадим яйцата на стайна температура. Разбиваме яйцата с вилица в суха купа. После прибавяме захарта и пак разбиваме сместа.

Активираме содата, като капваме оцета и я слагаме в купата при другите съставки.

Слагаме вътре олиото и канелата. Постепенно слагаме брашното и разбъркваме цялата смес.

Намазваме формата за кекс с масло и посипваме с брашното, за да не лепне след като изсипем кашата. Към кашата слагаме 3 ч.ч настъргани и обелени ябълки, и разбъркваме.

Смиламе кайсиите и ги прибавяме и тях в купата. Изсипваме кашата във формата за кекс. Печем кекса на 180 градуса в предварително включена фурна около 45-50 минути.

Проверяваме с клечка за зъби дали се е изпекъл. Оставяме го да изстине и го обръщаме в голяма чиния. Ръсим го с пудра захар с малка цедка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: