Рулца от яйца с пресен лук и моркови

23/06/2017
Tania Rusenova
отTania RusenovaИноватор524547391
"По-различен омлет, с който ще си оближете пръстите "
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
22 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо10 827
  • Преглеждания за месеца52
  • Преглеждания за седмицата15
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена22

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме моркова, шунката и лука на ситно. В съд разбиваме яйцата с пикантината и прясното мляко.

Прекарваме яйцата през цедка, за да бъде сместа идеално гладка. Към сместа прибавяме моркова, шунката и лука. Разбъркваме добре.

Слагаме на котлона тиган с незалепващо покритие. Намазваме го с олио и с черпак изсипваме от сместа в него. Включваме котлона на слабо.

Когато омлетът е готов от едната страна, започваме леко да го навиваме. Навиваме го до половината, намазваме другата половина тиган отново с малко олио и придърпваме навитата вече половина към празната част на тигана.

В по-малката празна част на тигана добавяме още от сместа и изчакваме да се сготви.

След това отново навиваме и придърпваме. Това се повтаря докато свърши сместа. След като е готово рулото вадим и поставяме да дъска.

Нарязваме на парчета, поставяме в чиния и сервираме украсен с магданоз и салата по избор.подобни рецепти тук

5 14
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар