Агнешко задушено с домати

18/06/2012
Боги
отБогиНовак
Приготвяне25 мин.
Готвене90 мин.
Общо115 мин.
Порции5-6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 178
  • Преглеждания за месеца23
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг4.9 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете агнешкото месо на кубчета, загрейте мазнина в подходящ съд и запържете месото до златист загар. Докато се пържи, накълцайте ситно лука и чесъна и настържете доматите. Извадете агнешкото в чиния и в тигана сложете лука и чесъна, а след малко и доматите.

Оставете да ври, докато леко се редуцира и прибавете брашното, захарта, черния пипер, солта. Оставете соса да ври, докато се поизпари още малко и върнете месото заедно с розмарина.

Долейте гореща вода, колкото да покрие агнешките късчета и оставете да се готви до омекването им (за около 1-1, 5 ч.). При нужда долейте още малко гореща вода.

Може да поднесете агнешкото задушено с домати в гарнитура от сварен и овкусен ориз или картофено пюре.подобни рецепти тук

5 11
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар