Катино мезе с чушки

23/06/2017
Зорица
отЗорицаМастър Шеф71021923171
"Най-обичаме мезета с много месо "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо9 992
  • Преглеждания за месеца168
  • Преглеждания за седмицата16
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Парчето свинско месо (за предпочитане от бут) се намазва със сол и мазнина и се пече във фурната с малко водичка, колкото да се покрие тавата. Пече се, докато водата се изпари съвсем и сосът на дъното на тавичката се сгъсти (да покафенее).

Изважда се печеното месо от тавата, а в нея се налива отново вода и се връща във фурната, за да се разтвори запеченият сос и да се получи кафяв бульон.

За соса: В тигана се запържват в малко мазнина 2-3 супени лъжици брашно и червеният пипер. Прибавя се с бъркане към него бульонът от тавата и се оставя да поври, за да се свари брашното.

Ако бульонът не е достатъчен и сосът е много гъст, се добавя още вода (но не трябва сосът да е прекалено гъст, защото като постои, се сгъстява допълнително).

Овкусява се със сол и когато се свали от котлона, се прибавя сокът от лимона (на вкус), парченце лимон с кората за аромат (лимонът се оставя в соса, за десетина минути и се изважда след това) и черен пипер.

Изпеченото месо се нарязва на кубчета и се изсипва в калайдисано саханче. Към него се добавят нарязаните на ивици бланширани гъби (а може и консервирани от буркан).

Залива се с приготвения сос и се слага на котлона да заври, без да се бърка. Когато е готово, се разпределя в чинии, поставят се във всяка порция по няколко люти чушки (пресни или печени) и стръкче магданоз за украса.подобни рецепти тук

5 12
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!