Пица с блат от тиквички

24/06/2017
"Идея за диетична пица, която обаче е не по-малко вкусна от обикновената "
Приготвяне10 мин.
Готвене25 мин.
Общо35 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо344
  • Преглеждания за месеца33
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • за блата
  • тиквички - 2 - 3 бр.
  • белтъци - 5 бр.
  • олио - 2 с.л. и 1 с.л. за намазване на тавата
  • грис - 1 с.л. оризов
  • крутони - 1 голяма шепа, пълнозърнести
  • семена микс - 1 с.л. (ленено, слънчогледово, сусам)
  • хималайска сол - на вкус
  • риган - 1 щ.
  • магданоз - 1 щ.
  • черен пипер - 1 щ.
  • царевичен грис - 1 с.л.
  • кашкавал - 100 г
  • градинска салата
  • домати
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквичките се настъргват на едро ренде. Прибавят се белтъците, олиото, оризовият грис, крутоните, семената, подправките и хималайската сол. Всичко се разбърква много добре.

В намазана с олио и поръсена с царевичен грис тава се изсипва сместа, заглажда се и се пече в предварително загрята фурна на 250 градуса.

След 10 минути температурата се намалява и пицата се допича до порозовяване. Изважда се, поръсва се с настърган кашкавал и се връща обратно за да се разтопи кашкавалът.

Ако желаете, можете да нарежете домат на шайби и да наредите отгоре върху пицата преди кашкавала. Аз предпочетох суров вариант - домати конкасе. Въпрос на вкус!

Нарежете пицата и гарнирайте с градинска салата.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар