Пилешки дробчета с тиквички

18/06/2012
Rositsa Ivanova
отRositsa IvanovaЧирак26265340
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо6 916
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • пилешки дробчета - 500 - 600 г
  • дафинов лист - 2 броя
  • лук - 2 глави
  • моркови - 1 брой, по - голям
  • тиквички - 1 брой, голяма
  • вино - 150 мл
  • сол
  • черен пипер - прясно смлян
  • червен пипер - 1/2 ч.л. по желание
  • олио - около 60 мл
  • лук - стръкове зелен, за поднасяне
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете всички зеленчуци и ги нарежете - лука на полумесеци, морковите и тиквичките на тънки кръгчета.

Загрейте мазнината в тенджера и сложете предварително измитите и отцедени дробчета да се задушават заедно с 2 дафинови листа.

Щом хубаво си сменят цвета, долейте виното и разбъркайте леко, докато алкохолът се изпари. Оставете дробчетата да се готвят до полуготовност и добавете зеленчуците.

Объркайте и оставете да се задушава до тяхното омекване, като трябва да останат леко недосварени. Накрая добавете сол на вкус, черен и червен пипер.

Поднесете пилешките дробчета с тиквички поръсени с накълцан пресен лук.подобни рецепти тук

5 2
4 3
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар