Домашен сироп от кайсии

24/06/2017
ВИЛИ-Виолета Матева
отВИЛИ-Виолета МатеваГуру158381544510
"По-добър от домашният сироп няма "
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 378
  • Преглеждания за месеца31
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • кайсии - 500 г
  • захар - 1 и 1/2 ч.ч.
  • канела - 1 пръчка
  • лимонов сок - 2 с.л. или 1 ч.л. лимонена киселина
  • вода - 1 литър
  • мента - няколко листа
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кайсиите се измиват, почистват се от костилката и се срязват на две части. Слагат се в дълбока тенджера, заливат се с водата и варят на умерен котлон за 20 минути.

Пет минути преди да са готови се добавя и пръчка канела. С решетъчна лъжица се отделя плодът във висок съд. Пръчката канела се отделя , налива се малка част от сиропа и с пасатор или блендер се разбива на пюре.

Накрая се добавя лимоновият сок или 1 ч.л. лимонена киселина. Разбърква се добре и разреждаме с останалия сироп. Налива се в бутилки и съхраняваме в хладилника .

Поднасяме с кубчета лед и листа прясна мента за свеж вкус. Вкусна напитка за лятото!подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар