Панирани тиквички

18/06/2012
Росица Ивановаот Росица ИвановаЧирак / Автор
"Панирани тиквички с кисело мляко и чесън, много чесън, защото така са най-вкусни "
Приготвяне10 мин.
Готвене15 мин.
Общо25 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
16 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо57 246
  • Преглеждания за месеца6780
  • Преглеждания за седмицата408
  • Коментирана4 пъти
  • Рейтинг4,5 от 5
  • Сготвена16

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете почистените и подсушени тиквички на по-дебели кръгчета. Разбийте яйцата добре с 2 щипки сол, малко черен пипер, след което при непрекъснато разбиване добавете бирата и брашно, колкото да се получи рядка каша.

Загрейте мазнина в тиган, овалвайте всяка тиквичка в панировката и пускайте да се пържат до златист захар.Панираните тиквички отцеждайте върху решетка.

За соса разбийте много добре майонезата с киселото мляко, пресования чесън и по желание скълцан копър. Поднесете порция панирани тиквички със сос.подобни рецепти тук

5 16
4 5
3 4
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Лaзaринa
Лaзaринa
16.01.2015 01:13
Това ли наричате "диетично "ястие?
0
0
Борислава
Борислава
24.07.2013 13:19
Панировката се отлепя от тиквичките, но иначе е вкусно
0
0
lilia
lilia
21.07.2013 11:26
вкусно
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв