Макарони на фурна

26/10/2007
Мая
отМаяНовак
"Класика в жанра! Без много обяснения, това си остава една от най-любимите български рецепти!"
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции1
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо57 308
  • Преглеждания за месеца145
  • Преглеждания за седмицата33
  • Коментирана8 пъти
  • Рейтинг4.2 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • макарони – 50 гр.
  • прясно мляко – 75 гр.
  • яйца – 1 бр.
  • захар – 30 гр.
  • масло – 15 гр.
  • ванилия
  • захар – пудра 10 гр.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагаме водата да кипне. Пускаме малко сол. Във врящата вода слагаме макароните, които варим до омекване.

В тава запържваме мазнината, като в нея поставяме изцедените макарони. Разбъркват се. Заливат се със приготвена смес от разбитите яйца, млякото и захарта.

Печат се във фурна до зачервяване.

Поднасят се хладки, поръсени с пудра захар.
подобни рецепти тук

5 9
4 3
3 1
2 1
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (8)

Мартина Тракова
Кой би сготвил една порция?Готина снимка! :) Чак си я познах!
1
0
Ирина Андреева Jolie
Продуктите са за една порция.Прясното мляко вероятно е 75 мл.,а не грама,но то пак е горе долу толкова.И аз слагам сирене задължително.
0
0
никнай
никнай
24.01.2016 16:20
Не е грешка ако дъното на намазаната с масло тавичка се наръси с галета ....
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв