Френски ябълков сладкиш с канела

25/06/2017
marcheva14  Мария Симеоно
отmarcheva14 Мария СимеоноГотвач40664731331
"Неустоим ябълков сладкиш с аромат на канела "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
16 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 402
  • Преглеждания за месеца394
  • Преглеждания за седмицата219
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена16

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурна - 170 градуса
Работим с кръгла форма, намаслена, с диаметър около 23 см.

В купа се смесват брашното, захарта, солта и бакпулверът. Разбърква се с телена бъркалка. Добавят се яйцата, зехтинът и прясното мляко. Разбърква се, докато съставките много добре се смесят до гладко тесто.

Сместа се излива във формата, няколко пъти се удря в плота, за да излезе въздуха, около 3 пъти.

Ябълките се почистват и нарязват на кубчета със среден размер. Посипват се отгоре на случаен принцип. Леко се поръсват с канела. Пече се на 170 градуса за около 30 мин.

Междувременно се приготвя глазурата от захарта, лимоновата кора, яйцето и се разбърква с телена бъркалка. Добавя се и разтопеното масло, отново се разбърква, докато се смесят добре съставките с маслото.

След времето на печена (30 мин.) сладкишът се изважда от фурната и се залива с глазурата. Връща се обратно и се допича за още 12 мин.

След това време се изважда, минава се с нож по края на формата и се обръща върху решетка, а след това върху подходяща чиния.

Източник: MasterChef J. Mielle

Забележка: Една непретенциозна рецепта, но с невероятен резултат. Маслен сладкиш с ронлива структура, едновременно влажен и много ароматен. Сервира се на тортени парчета с топка бита сметана и парче лимон.подобни рецепти тук

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар