Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Ябълков Сладкиш»Френски ябълков сладкиш с канела

Френски ябълков сладкиш с канела

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
1k9k3k6k1
Френски ябълков сладкиш с канела
Снимка: marcheva14
2 / 4
14/05/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"Неустоим ябълков сладкиш с аромат на канела"

Необходими Продукти

  • брашно - 150 г
  • захар - 130 г
  • бакпулвер - 1 пакетче (10 г)
  • сол
  • яйца - 2 бр.
  • ябълки - 4 бр. среден размер
  • зехтин - 60 мл
  • прясно мляко - 100 мл
  • канела - 1/2 ч.л.
  • ГЛАЗУРА
  • яйца - 1 бр.
  • масло - 80 мл разтопено
  • захар - 100 г
  • лимонова кора - от 1 лимон
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурна - 170 градуса

Работим с кръгла форма, намаслена, с диаметър около 23 см.

В купа се смесват брашното, захарта, солта и бакпулверът. Разбърква се с телена бъркалка.

Добавят се яйцата, зехтинът и прясното мляко. Разбърква се, докато съставките много добре се смесят до гладко тесто.

Сместа се излива във формата, няколко пъти се удря в плота, за да излезе въздуха, около 3 пъти.

Ябълките се почистват и нарязват на кубчета със среден размер. Посипват се отгоре на случаен принцип. Леко се поръсват с канела. Пече се на 170 градуса за около 30 мин.

Междувременно се приготвя глазурата от захарта, лимоновата кора, яйцето и се разбърква с телена бъркалка. Добавя се и разтопеното масло, отново се разбърква, докато се смесят добре съставките с маслото.

След времето на печене (30 мин.) ябълковият сладкиш се изважда от фурната и се залива с глазурата. Връща се обратно и се допича за още 12 мин.

След това време се изважда, минава се с нож по края на формата и се обръща върху решетка, а след това върху подходяща чиния.

Френският ябълков сладкиш с канела е много вкусен!

Източник: MasterChef J. Mielle

Забележка: Една непретенциозна рецепта, но с невероятен резултат.

Маслен сладкиш с ронлива структура, едновременно влажен и много ароматен. Сервира се на тортени парчета с топка бита сметана и парче лимон.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Надя Николова
Надя Николова
Как така сместа се излива и удря в плота?
13.01.2022 16:58