Царевичен сироп

25/06/2017
РАГ
отРАГПомощник Готвач246711
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо553
  • Преглеждания за месеца45
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме и варим царевицата на бавен огън, за да не извира водата.

Варим до омекване. Тя ще пусне свой собствен сладък сок и ще оцвети водата.

Изваждаме царевичните кочани и добавяме захарта към водата.

Ако по-голяма част от водата се е изпарила, можем да долеем малко вода.

Ако пък ще правим сироп в по-малки количества, можем да намалим количеството на захарта.

Разбъркваме, докато захарта се разтопи и течността се сгъсти. Изчакваме да изстине и сервираме.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

zarq666@gmail.com
zarq666@gmail.com
26.06.2017 10:11
Сиропа е супер полезен, особено за хора с проблеми с бъбреците. Само да добавя, че е по-добре обелките и "косата" на царевицата да не се изхвърлят, а да се постеля с тях тенджерата отдолу и също и върху самите царевички. Така сока става още по-хубав, като не е необходимо да се добавя захар, а също и по този начин се сваряват много по-бързо. Изстуден в хладилника е чудесна и полезна напитка. Непременно го опитайте!
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв