Gotvach.bg»Рецепти»Сандвичи»Брускети»Пикантни кростини с Ементал и гъби

Пикантни кростини с Ементал и гъби

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
8967k3k4k1
Пикантни кростини с Ементал и гъби
Снимка: Sevdalina Irikova
1 / 4
26/06/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
19 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
29 мин.
Порции
12
"Великолепно изглеждащи кростини, които са идеалното предястие, с което да впечатлите гостите си"

Необходими Продукти

  • франзела - 1 бр.
  • гъби - около 12 бр. от консерва
  • картофи - 3 броя сварени, бейби
  • ементал - 12 бр. слайс
  • люти чушки - 6 бр. феферони
  • маслини - 6 бр. Каламата
  • риган - 2 - 3 стръкчета пресен /може и сух/
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме франзелата на тънки филийки, които запичаме в предварително загрята фурна до зачервяване.

От слайсовете Ементал изрязваме кръгове, които са с големината на диаметъра на кростините. Същото правим и с подбраните и предварително сварени в подсолена вода бейби картофчета.

Маслините разполовяваме, а фефероните режем също на две и отстраняваме семената.

Гъбите нарязваме на резени с дебелина около 0.5 мм. Пристъпваме към сглобяване - първо поставяме резенче картоф, върху него подреждаме маслина и лютото чушле, а най-отгоре Ементал.

Аранжираме със стръкче риган и запичаме до разтопяване на сиренето.

Гарнираме със зеленчуци според сезона и още феферони за любителите на пикантното.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: