Спаначена салата с орехи

26/06/2017
Sevdalina Irikovaот Sevdalina IrikovaЧирак
Приготвяне10 мин.
Готвене10 мин.
Общо20 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо147
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме добре и почистваме зелените продукти.

В салатиера накъсваме спанака*, лука нарязваме на колелца, а магданоза на по-едро. Яйцата сваряваме, охлаждаме и режем на четвъртинки.

Ореховите ядки киснем във студена вода от вечерта, като я сменяме 2-3 пъти.

Смесваме продуктите за дресинга, до получаване на хомогенна смес.

Внимателно разбъркваме зелените съставки и към тях добавяме яйцата, орехите и маслините.

Преди сервиране на салатата, овкусяваме с дресинга и добавяме кълновете.* По желание можете да поръсите с микс от запечени семена.

* Никога не режете спанакът, с допира до метала намалява желязото в него. Чувствителен е към водата, не го киснете в нея, а го изплакнете обилно.

* Кълновете добавям преди консумация на салатата. Те са уязвими, особено през горещите дни - изсъхват и губят вида и качествата си!подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар