Кадаиф

от КинаНовак
11/10/2012
"Едно от вкусните удоволствия в живота "
Приготвяне10 мин.
Готвене40 мин.
Общо50 мин.
Порции10-12 парчета
Сготви+2 точки
Бъди първият сготвил
Статистика
  • Преглеждания общо23 220
  • Преглеждания за месеца146
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана5 пъти
  • Рейтинг4,5 от 5

Необходими Съставки

  • кадаиф - 500 гр.
  • захар - 800 гр.
  • масло - 200 гр.
  • лимонов сок - 1 с. л.
  • орехи - 200 гр.
  • вода - 600 мл.

Приготвяне на Кадаиф

Кадаифът се нарежда в тава. По средата му се слагат смлените орехови ядки. Най - отгоре се нарежда парчета масло. Пече се до зачервяване.

След като се опече и изстине, се залива със сироп, приготвен от захарта с водата и лимоновия сок. Сиропът се оставя да ври 20 мин.

Кадаифът трябва да бъде студен, а сиропа хладък.[подобни рецепти тук]

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

4.5
Общо 11 гласували
5 8
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

Изпрати
Нина
02.03.2014 19:41
Суров кадаиф има във всички по-големи супермаркети.Обикновено е поставен при блатовете за торти.
0
0
Зара
20.09.2013 09:14
Суров кадаиф, ако имаш път към В.Търново-на Самоводска чаршия (вдясно по пътя към Царевец). Ако имам приятели пътуващи към Търново, винаги поръчвам. Отскоро, аз съм от Пловдив, по заявка, може да си поръчаш суров кадаиф в подлеза преди тунела - едно мноооого мъничко турско магазинче, продават кори за баници, баклави и др. Та там, магазинера ми каза, че приемат заявки за суров кадаиф, но ми се стори скъп - по 5лв, половин кило - нещо подобно. Естествено за да си направиш кефа, все пак не всеки ден ядеш кадаиф, спокойно може да си поръчаш. В София, моя приятелка ми каза, че по арабските магазинчета около женския пазар може също да се намери - може би също е по заявка - не съм сигурна....
0
0
ваня
21.05.2013 16:54
а къде може да се намери суров кадаив в българия
0
0
JFR
26.04.2013 19:50
лимонът не се използва за аромат, а за да не се захароса сиропа
1
0
Мария
02.04.2013 11:18
Сиропът е малко за това количество кадаиф. Лимона се слага накрая, защото ако сиропът се вари 20 минути, аромата няма да се запази.
2
0

Най-популярните рецепти от категорията

Свързани Рецепти

Избрани

Gotvach.bg във Фейсбук

Подобни от Ezine.bg

Още от категориите

Още рецепти с