понеделник, 24 ноември

Кадаиф

Публикувана от:
Видяно: 13 646 пъти
Националност: Турска Кухня
Категория: Тестени десерти
Рецепта за Кадаиф
Приготвяне
Готвене
Общо
Порции10-12 парчета

Необходими Продукти

  • кадаиф - 500 гр.
  • захар - 800 гр.
  • масло - 200 гр.
  • лимонов сок - 1 с. л.
  • орехи - 200 гр.
  • вода - 600 мл.

Приготвяне на Кадаиф

Кадаифът се нарежда в тава. По средата му се слагат смлените орехови ядки. Най - отгоре се нарежда парчета масло. Пече се до зачервяване.

След като се опече и изстине, се залива със сироп, приготвен от захарта с водата и лимоновия сок. Сиропът се оставя да ври 20 мин.

Кадаифът трябва да бъде студен, а сиропа хладък.

4.5 от 11 Гласа

Отзиви (5)

  • 0
    0
    Отговор
    Нина

    2014-03-02, Оценка 5 от 5 за Кадаиф

    Суров кадаиф има във всички по-големи супермаркети.Обикновено е поставен при блатовете за торти.
  • 0
    0
    Отговор
    Зара

    2013-09-20, Оценка 5 от 5 за Кадаиф

    Суров кадаиф, ако имаш път към В.Търново-на Самоводска чаршия (вдясно по пътя към Царевец). Ако имам приятели пътуващи към Търново, винаги поръчвам. Отскоро, аз съм от Пловдив, по заявка, може да си поръчаш суров кадаиф в подлеза преди тунела - едно мноооого мъничко турско магазинче, продават кори за баници, баклави и др. Та там, магазинера ми каза, че приемат заявки за суров кадаиф, но ми се стори скъп - по 5лв, половин кило - нещо подобно. Естествено за да си направиш кефа, все пак не всеки ден ядеш кадаиф, спокойно може да си поръчаш. В София, моя приятелка ми каза, че по арабските магазинчета около женския пазар може също да се намери - може би също е по заявка - не съм сигурна....
  • 0
    0
    Отговор
    ваня

    2013-05-21, Оценка 4 от 5 за Кадаиф

    а къде може да се намери суров кадаив в българия
  • 1
    0
    Отговор
    JFR

    2013-04-26, Оценка 2 от 5 за Кадаиф

    лимонът не се използва за аромат, а за да не се захароса сиропа
  • 1
    0
    Отговор
    Мария

    2013-04-02, Оценка 2 от 5 за Кадаиф

    Сиропът е малко за това количество кадаиф. Лимона се слага накрая, защото ако сиропът се вари 20 минути, аромата няма да се запази.

Домашна и уникална рецепта за Кадаиф. Доволен ли си от това, което намери? Прелисти останалите рецепти за Кадаиф. Избрани рецепти от нашенската и интернационална кухня. Препоръки за готвенето на Кадаиф в Готвач.бг - твоят кулинарен сайт с множество рецепти, вкусотии, съвети и заръки от нашите автори, на едно място.