Мариновани шишчета от телешко месо

26/06/2017
Sevdalina Irikova
отSevdalina IrikovaПомощник Готвач248113239
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо173
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистеното месо разрязваме по хоризонтал. Всяко парче нарязваме на хапки. Предварително накисваме шишчетата във вода за няколко часа.

Чушките режем на парченца. Нанизваме лента месо и редуваме с чушка на дървения шиш , след като приключим с всичките ги оставяме в чиния.

За соса подготвяме подходящ съд, в който сипваме двата вида сос и горчицата. Разбъркваме добре и добавяме мед, сол, черен пипер и нарязаната на ситно скилидка чесън.

Слагаме соса на слаб огън, да се затопли леко и съставките да слеят ароматите си, след което отдръпваме съда и потапяме всяко шишче в него. Подреждаме ги отново в чиния и ги заливаме с останалия сос. Оставяме месото да се маринова за известно време.

В грил-тиган слагаме 2 с.л. зехтин и го загряваме добре. Подреждаме шишчетата в тигана и печем, като често ги обръщаме. Месото не трябва да прегаря, то трябва да остане сочно отвътре.

През това време подготвяме и зеленчуците, каквито имаме в наличност. Потапяме ги в марината и запичаме в грил тигана.

Подреждаме компонентите в чиния и поднасяме топли с чаша изстудено вино.

Източник: 24KITCHENподобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар