Неделна закуска с поширани яйца

26/06/2017
zarq666@gmail.com
отzarq666@gmail.comГотвач262911042
Приготвяне10 мин.
Готвене10 мин.
Общо20 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
15 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо523
  • Преглеждания за месеца66
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг4.9 от 5
  • Сготвена15

Необходими Съставки

  • яйца - 6 бр.
  • чушки - 1 бр. червена
  • чушки - 1 бр. зелена
  • зелен лук - 1 стрък
  • черен пипер - 1 к.л.
  • чесън на прах - 1 ч.л.
  • магданоз - 1/4 връзка
  • олио - 3 ч.л.
  • сол
  • хляб - 6 бр. филийки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чушките почистваме от семената и нарязваме на много ситно. Зеления лук и магданоза накълцваме на много дребно.

Взимаме една чаша (в моя случай за шампанско) и слагаме в нея достатъчно голямо парче стреч фолио, за да излиза от нея. Слагаме го в чашата с внимателно притискане към стените й, за да се получи нещо като джоб.

С четка намазваме вътрешността с олио, поръсваме с черен пипер, сол, чесън на прах, малко магданоз, малко от чушките и пресния лук. От ниско счупваме върху тях яйцето. Върху него отново поръсваме с подправките и наситнените зеленчуци и връзваме стегнато стреч фолиото с конец на вързопче.

Пускаме торбичката в тенджера с вряща вода и варим според предпочитанието ни към жълтъка - за по-рохък около 6-7 минути, за по-твърдо сварен от 10 до 12 минути.

Изваждаме пакетчето внимателно с черпак и прехвърляме в друг съд със студена вода, за да се охлади.

По същия начин процедираме с останалите 5 яйца. Ако желаете направете предварително наведнъж пакетчетата с яйцата и пуснете заедно във врящата вода, за да съкратите времето з приготвяне.

Слагаме филийките хляб в тостер да се препекат и подреждаме по две в чиния. Върху препечения хляб във всяка чиния слагаме по две поширани яйца, като внимателно отстраняваме фолиото.

Преди сервиране по желание леко разцепваме с нож яйцата, за да потече съблазнително жълтъкът.

Добър апетит!подобни рецепти тук

5 13
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар