Малки чушки с плънка и млечна заливка

27/06/2017
Даниела Русеваот Даниела РусеваПомощник Готвач
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо337
  • Преглеждания за месеца25
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тези малки цветни чушки, освен че са много симпатични, са с плътна маса, с много малко семена и много приятен сладък вкус. Измийте, почистете чушките от дръжките и семената.

В малък съд загрейте 4-5 л. олио и в него запържете накълцания лук заедно с моркова, нарязан на дребни кубчета. Пуснете и измития и отцеден ориз.

Разбъркайте и щом оризът стане прозрачен, добавете каймата, предварително размита с една кафена чашка вода. Така няма да стане на топчета.

Добавете подправките и залейте с една кафена чаша вода. Прибавете накълцания домат, обелен от люспата. Оставете да клокне за 5-6 минути на огъня и отдръпнете.

Всяка чушка с острието на ножа промушете веднъж от едната страна. Напълнете чушлетата с помощта на кафена лъжичка от плънката, а отвора затворете с малко капаче от домат.

Подредете чушките в тавичката с прободената им част надолу. Залейте с една чаша вода и капнете отгоре две лъжици олио, поръсете с една щипка сол и сложете в сгорещената фурна.

Гответе на 180 градуса за 45 минути, а през това време можете да направите млечна заливка.

Разбийте двете яйца с щипка сол и прибавете една лъжица брашно. Размесете с 4 с.л. кисело мляко и една голяма чаена чаша прясно мляко.

Извадете чушките от фурната, залейте ги с млечната смес и върнете обратно за още 6-7 минути, докато се запече заливката.

Поръсете при сервиране с магданоз.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар