Супа с телешко месо, гъби и маслини

27/06/2017
Sevdalina Irikova
отSevdalina IrikovaПомощник Готвач309136322
"Нищо не сгрява душата така, както купа топла супа с телешко месо, гъби, маслини и ром, и усмивката на близък човек "
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо175
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • телешко месо - 350 г крехко
  • картофи - 300 г
  • моркови - 100 г
  • костен бульон - 6 ч.ч. костна отвара
  • гъби - 100 г цели консервирани печурки
  • маслини - 10 бр.
  • чушки - 1 бр. червена
  • дафинов лист - 1 листо
  • чесън - 2 скилидки
  • мазнина - 4 с.л. растителна
  • черен пипер - 1 к.л. на зърна
  • целина - 2 бр. цели стръкове
  • лимони - 1 бр.
  • коняк - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на малки кубчета и се задушава в растителното масло, посолява се и леко се залива с прецедената костна отвара /или телешки готов бульон/.

Картофите /по-дребни/ се почистват и се добавят цели към месото, заедно с морковите, нарязани на кръгчета, чушката, нарязана на резени, гъбите, стръковете целина и черния пипер.

Супата къкри на тих огън до разваряване на месото. Накрая добавяме маслините и дафиновия лист и отстраняваме стръковете целина.

След сваряването на продуктите, месото и зеленчуците се разпределят в чинии за поднасяне, като се прибавят по няколко капки коняк и стръкове риган. Към супата се поднася резен лимон или оцет със счукан в сол чесън.

Тази богата на аромати и вкусове супа е идеална за студените зимни вечери.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар