Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Ризото»Лимоново ризото с пилешко

Лимоново ризото с пилешко

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Автор
2k12k7k11k13
Лимоново ризото с пилешко1 / 2
27/06/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • ориз - 100 г Арборио
  • бяло вино - 75 мл сухо
  • бульон - 350 мл горещ
  • пилешки гърди - 200 г
  • масло - 2 с.л.
  • чесън - 1 скилидка
  • лук - 1 бр.
  • зехтин - 1 с.л.
  • розмарин - 1 клонка
  • заквасена сметана - 2 с.л.
  • пармезан - 2 с.л. настърган
  • сол
  • черен пипер
  • лимонов сок
  • лимонова кора - от половин лимон
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В олио задушаваме лука, който предварително се обелили и нарязали на ситно.

Към него прибавяме ориза и него задушаваме. Постепенно добавяме виното и бульона, като оставяме сместа да поври за около 40 минути.

Измиваме много добре пилешките гърди, като след това ги подсушаваме и наръсваме със солта и пипер, и поставяме в предварително нагорещен тиган с масло.

След като сме смачкали чесъна заедно с розмарина ги прибавяме към пилето.

Запържваме го от всички страни и поливаме с маслото от тигана. Ризотото овкусяваме с лимоновия сок, кората, сметаната, пармезана, солта и пипера.

В чиниите поставяме ризотото и върху него нарязваме пилешките гърди. Овкусяваме с малко с лимонов сок и сервираме.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: